Tower of Power

Datum

26 oktober 2022

Tid

19:30
 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

I över 50 år har Tower of Power skapat sin alldeles egna soul- och funkmusik, eller som de själva benämner det: “Urban Soul Music”. De är bandet som vägrar att följa trender och som alltid gått sin egen väg. Nu kommer det blåsbaserade tiomannabandet till Sverige!

INFORMATION OM HÖSTENS SVERIGEKONSERTER MED TOWER OF POWER:
Tower Of Power kommer inte att kunna genomföra sina internationella turnéer som planerat hösten 2022, vilket också påverkar spelningarna i Sverige. Vi jobbar just nu på att bekräfta nya datum 2023 och kommer återkomma till samtliga kunder så fort vi har något spikat. Köpta biljetter kommer fortsätta att gälla till de nya datumen.

Bandet hälsar:
“Dear ToP fans and supporters: we regret to announce that due to unforeseen circumstances Tower Of Power will not be doing any international touring in 2022. We are very grateful for the many years of support. Many of the dates are being rescheduled and promoters will reach out with new dates as the schedule gets confirmed.”

Tower of Power grundades 1968 i Kalifornien. En av grundarna, Emilio Castillo, fortfarande aktiv medlem, hade växt upp i soulens hemstad Detroit, och bandet hette därför ursprungligen “The Motowns”. De bytte dock snart ut namnet, behöll det passionerade soundet och adderade en blåssektion som fick ta rejält med plats i ljudbilden. Resten är historia.

Bandet har flitigt turnerat världen över, och deras rytmsektion har ett groove som inget annat band. Det blåsdrivna soundet är unikt, och sättet de närmar sig allt, från att skriva och arrangera till att mixa och framföra, är helt deras eget. Originalmedlemmen Emilio Castillo kanske beskriver det bäst: “Urban Soul Music”.

“Jag älskar det fortfarande mer än någonsin. Vi är inget ‘smooth’ jazzband eller något retroband… vi följer inte trender, vi bara skapar vår musik precis så som vi vill ha den. Vi upptäckte för många år sen att när vi gjorde så, så gillade även fansen det. Varje gång vi spelar, spelar vi musik vi älskar för att vi måste göra det på vårt sätt”, säger Emilio Castillo.

Pandemin tvingade bandet att ställa in turnén och Sverigebesöket 2020, så det är med ett stort äntligen vi hälsar det blåsbaserade tiomannabandet Tower of Power välkomna till Sverige!