The Liberators – Aron Flam & Henrik Jönsson

More Info

BOKA BILJETTER

More Info

BOKA BILJETTER

Datum

17 november 2021
Expired!

Tid

19:30
  • INSLÄPP: 17:30
  • PRIS: 380 kr
  • ÅLDERSGRÄNS: 13 år
  • INGÅNG: Navigationsgatan 4
  • HEMSIDA: http://www.theliberators.se/
  • ÖVRIGT: Föreställningen är 110 min. inkl. 20 min. paus

Evenemanget är avslutat.

The Liberators är en frispråkig scenföreställning av och med Aron Flam och Henrik Jönsson som besöker Slagthusets Teater i Malmö den 17 november 2021. I sitt första gemensamma scenframträdande diskuterar, dissekerar och debatterar Aron och Henrik det rådande politiska läget i Sverige, de utmaningar vårt samhälle står inför och vart vi med nuvarande politiska styrriktning är på väg. Med ”frihet” som centraltema berörs aktuella ämnen så som cancel-culture, censur och yttrandefrihet.

Med utgångspunkt i sina respektive egna erfarenheter av frihetsinskränkning ger Henrik och Aron sin syn på var vi som samhälle befinner oss, vart vi är på väg och varför det är hög tid att stå upp för frihetliga värden. Under föreställning berättar Aron för första gången öppet om rättsprocessen kopplat till hans bok ”Det här är en svensk tiger” och varför en del av hans meningsmotståndare till varje pris vill förbjuda och smutskasta den. Henrik delger i sin tur händelseförloppet kring den riktade cyberattacken mot hans hemsida i samband med releasen av hans bok ”Frihetligt självförsvar”.

I The Liberators ställs Henrik Jönssons magnetiska berättarförmåga och pedagogiska patos mot Aron Flams knivskarpa logik och sällsynta fallenhet för att framkalla dålig stämning. Vid första anblick tillsynes varandras diametrala motsats – den ene en välartikulerad och rationell entreprenör och samhällsdebattör från Skåne, den andre en cynisk intellektuell komiker och författare från Stockholm. Lika främmande för varandras världar som de två privatspanarna Lord Brett Sinclar och Danny Wilde i 70-talsserien ”Snobbar som jobbar” – den ene en högdragen brittisk adelsman, den andre en amerikansk livsnjutare och kvinnotjusare. Men likt sina fiktiva föregångare Sinclair och Wilde, har Aron och Henrik valt att fokusera på det som binder dem samman snarare än skiljer dem åt och vill med föreställningen The Liberators slå ett gemensamt slag för den frihetliga värdegrund som förenar dem.

Den första delen av föreställningen består av enskilda framträdanden av Aron och Henrik, den andra av dialog och åskådarstyrd frågestund.

Aron Flam:

Aron Flam är komiker, författare och samhällsdebattör. Han driver sedan 2016 podcasten ”Dekonstruktiv kritik” och är sedan flera år tillbaka en stark och unik oberoende röst i den svenska samhällsdebatten. För sin träffsäkra politiska satir och kompromisslösa kamp för att ”krossa socialismen” har han rönts hyllningar såväl som fördömanden – till följd av sin intellektuella och ideologiska kompromisslöshet lika omtyckt som omstridd. I juni 2020 åtalades Aron Flam för brott mot upphovsrätten för sin bok ”Det här är en svensk tiger”, vars hela andra upplaga beslagtogs av svensk polis. Den påföljande rättegången väckte stort intresse ifrån både allmänheten och media; stark kritik riktades i samband med detta mot åtalet som av många avsågs vara ett direkt angrepp på yttrande- och konstnärsfriheten i Sverige. Flam friades i oktober 2020 i tingsrätten och i maj 2021 även i hovrätten på samtliga åtalspunkter. Under hösten 2021 utkommer den sjunde upplagan av boken ”Det här är en svensk tiger”. Aron Flam är även aktuell med sin nya bok ”Jag älskar att bli citerad” som släpps i augusti 2021. Båda böckerna finns att köpa i webbshoppen på hans hemsida, och kommer dessutom att finnas tillgängliga att köpa i anslutning till turnén där de på begäran signeras av Aron efter föreställningen.

Hemsida | Instagram | Twitter | Facebook | Youtube | Podcast

Henrik Jönsson:
Henrik Jönsson är entreprenör och en oberoende samhällsdebattör. De veckovisa videokrönikor han egenhändigt producerar och släpper på Youtube har en trogen publik på närmare 100 000 tittare. Med sin träffsäkra, analytiska och inte minst humoristiska kritik av maktmissbruk, ideologisk styrning, trångsynt byråkrati och valhänt socialistisk myndighetsutövning har Henrik Jönsson på kort tid profilerat sig som en stark, oberoende röst inom samhällsdebatten. Sommaren 2021 är Henrik Jönsson aktuell med sin bok “Frihetligt självförsvar – Fälthandbok för individualister”. Boken finns att köpa i webbshoppen på hans hemsida, och kommer dessutom att finnas tillgänglig att köpa i anslutning till turnén där den på begäran signeras av Henrik efter föreställningen.

Hemsida | Instagram | Twitter | FacebookYoutube | Podcast