Mårten Andersson – Mårten Cvetkovic

More Info

BOKA BILJETTER

More Info

BOKA BILJETTER

Datum

6 maj 2023

Tid

21:00
 • INSLÄPP: 19.30
 • PRIS: 425
 • ÅLDERSGRÄNS: 18 år, 15 år i målsmans sällskap
 • INGÅNG: Navigationsgatan 4
 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Mårten Cvetkovic är en standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet och familjedrömmen som nästan blev sann. Mårten Andersson åker ut i landet med sin tredje soloshow och den 6:e maj är det dags för Slagthuset i Malmö.

”Jag har en dröm…om en familj, fru, barn och ett stort fint hus på landet. Vi har en trädgård med bärbuskar och äppelträd där fåglarna kvittrar, det är mysiga grillkvällar, familjeresor och jag avslutar våra kvällar med att läsa sagor för mina barn…Jag ska bara våga lita på att det händer, när jag minst anar det.”

Med de orden avslutades Mårten Anderssons första, självutlämnande soloshow; den kritikerrosade publiksuccén ”Under Ytan” från 2014. Nästan tio år har passerat sedan vi mötte en singelman som desperat försökte hitta en väg ut från ett destruktivt liv med åratal av galna fester, one night stands, psykisk ohälsa och en festnatt som nästan kostade honom livet.

Våren 2023 åker Mårten Andersson ut i Sverige med sin tredje soloshow, Mårten Cvetkovic – en standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet och familjedrömmen som nästan blev sann.

”Det ska bli otroligt roligt att åka på soloturné igen och extra roligt för att det just blir med uppföljaren till Under ytan. Det var ju en milstolpe för mig både som komiker och människa. Det slog mig en vacker dag hemma i trädgården, att allt det jag drömde om och visualiserade för nio år sedan på scen, faktiskt har hänt. Vägen dit var dock betydligt tuffare än jag trott och mycket blev inte alls som jag hade tänkt mig.
Det kommer att vara massa igenkänning även i den här showen och jag vill att den ska locka till massor av skratt men också träffa publiken i hjärtat.”
Mårten Andersson

Om Mårten Andersson:
Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet ”Pippirull”. Hans busringningar med imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt blev kultförklarade och Mårten utsågs till Årets komiker 2001 av Magazine Cafés läsare. Albumet ”Det är stabilt” Grammynominerades samma år.
Efter sex år på ZTV och TV3 som programledare började Mårten med standup 2000 och vann omgående pris som Årets nykomling på Svenska standupgalan. 2004 startade han klubben RAW som fick Juryns hederspris på Svenska standupgalan för förnyandet av svensk standup. 2018 vann Mårten en prestigefylld talangtävling i New York på anrika Greenwhich Village Comedy Club på Manhattan. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW comedy club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten ligger som entreprenör även bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor, musikartisten Sean Banan, den världsomtalade alkoholfria nattklubben SOBER samt Sveriges största podcast om kryptovalutor.