Malmö Brandkårs Orkester

More Info

BOKA BILJETTER

More Info

BOKA BILJETTER

Datum

27 augusti 2022
Expired!

Tid

19:00
  • INSLÄPP: Från 16:30
  • PRIS: Från 350 kr
  • ÅLDERSGRÄNS: Fri ålder
  • INGÅNG: Navigationsgatan 4
  • HEMSIDA: https://mbm.se/

Evenemanget är avslutat.

Den 27 augusti 2022 kan ni ta del av en trilogi signerad Björn och Benny. Musik från “Kristina från Duvemåla”, “Chess” och ABBA:s klassiska poplåtar framförs av Janne Åström, Anki Albertsson, Christer Nerfont och Ulrika Skoglund. Jörgen Flink dirigerar Malmö Brandkårs Orkester och Petri Sångare och leder oss igenom det bästa som svensk musik kan erbjuda.

Det här blir en uppsättning utöver det vanliga! Välkomna!

En produktion av “MBO”
Artister: Jan Åström, Anki Albertsson, Christer Nerfont, Ulrika Skoglund
Dirigent: Jörgen Flink
Malmö Brandkårs Orkester & Petri Sångare

Kristina från Duvemåla
“Kristina från Duvemåla” är en svensk musikal från 1995 med musik av Benny Andersson. Librettot av Björn Ulvaeus är baserat på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit. Musikalen “Kristina från Duvemåla” hade urpremiär på, och producerades av, Malmö Musikteater den 7 oktober 1995.

Hos en liten skara människor från Ljuders socken i Småland växer sig drömmen om Amerika allt starkare när hungersnöd, förmynderi och religiös förföljelse gör det outhärdligt för dem att stanna kvar i hemorten. Det nya landet har mark till alla och erbjuder den som vågar sig ut på den långa, farliga resan en fristad och en framtid. Det öppnar sig för dem som längtar efter den frihet de förvägras där de nu är. Några få djärva män och kvinnor hörsammar budet och ger sig ut på den riskfyllda färden över Atlanten. Bland dem finns Kristina, Karl Oskar, Robert och Ulrika.

Chess
Den numera klassiska musikalen “Chess” skrevs av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus. Premiären ägde rum 1986 på Prince Edward Theatre i London där den sedan spelades i tre år.

Handlingen utspelar sig under ett tv-sänt schackmästerskap mellan de båda schackspelarna Freddie och Anatolij. På ena sidan står Freddie, en provokativ superstjärna som frivilligt väljer att frossa i offentlighetens ljus. På andra sidan står Anatolij, en bricka i spelet om herraväldet i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i kampen om makten. Hans Svetlana är kvinnan som tar hand om allt men som förlorar sin make när Anatolij förälskar sig i Freddies flickvän Florence. Under några turbulenta dagar vänds deras liv upp och ner och när mästerskapet är över är ingen av personerna densamma.

ABBA
Gruppen räknas som en av de största i musikhistorien med över 400 miljoner sålda skivor och är en av få artister som vunnit framgång över jordens samtliga kontinenter. Under mitten av 1970-talet var de försäljningsmässigt världens mest framgångsrika popgrupp alla kategorier. Abba har närmare 70 singlar som listettor över hela världen och över 60 albumettor.

Abba musiken återkommer senare i musikalen ”Mamma Mia” som är en brittisk musikal med manus av Catherine Johnson, baserad på ett urval av den svenska popgruppen Abbas sånger från 1970- och 1980-talen. Musikalen innehåller många kända Abba-låtar, som “Mamma Mia”, “Dancing Queen” och “SOS”, men innehåller även Abba-sånger som före musikalens genombrott var mindre kända albumspår, såsom “Slipping Through My Fingers” och “Under Attack”.

Information om flytten:
På grund av fortsatta restriktioner och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har konserten flyttats till den 27 augusti 2022. Samma tider gäller. Håll i din biljett! Redan köpta biljetter är fortfarande giltiga till det nya datumet och behöver inte bytas. Vänligen kontakta Kulturcentralen för eventuella biljettfrågor.