Jason Timbuktu Diakité – A Drop of Midnight

More Info

BOKA BILJETTER

More Info

BOKA BILJETTER

Datum

3 december 2022

Tid

19:30
 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Hösten 2022 återvänder Jason “Timbuktu” Diakité till Slagthusets teaterscen med den nya engelska föreställningen av sin hyllade bok ”A Drop Of Midnight”!

I november 2016 släpptes Jason Diakités debutbok “En droppe midnatt” och året därpå tog Jason steget in i teaterns värld med en hyllad svensk scenföreställning baserad på boken, musikaliskt inramad av ett helt nytt soundtrack. Boken och föreställningen är en gripande kartläggning av Jason Diakités identitet, tillhörighet och familjs historia – från förslavandet av hans förfäder i South Carolina till 2000-talet i Sverige.

Nu blir den nyligen släppta engelska översättningen av boken också föreställning som premiärspelas i USA under våren innan den återvänder till Sveriges scener hösten 2021, i ny tappning! Till föreställningen har boken ”A Drop Of Midnight” bearbetats och dramatiserats på nytt för att genom animationer och delvis helt nyskrivna monologer och musik förmedla Jason Diakités privata och gripande familjekrönika. Jason skildrar sina förfäders förslavande, den afroamerikanska medborgarrättskämpen, föräldrarnas kärlek bortom etnicitet, uppväxten i Lund och självklart hiphopen – vilken medvetandegör honom som ung och kom att bli hans starkaste verktyg mot orättvisan.

I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs live på scen av Jason Timbuktu Diakité tillsammans med föreställningens kompositör Erik Hjärpe och det Harlem-baserade Rakiem Walker Project. Erik Hjärpe är en av medlemmarna i Timbuktus husband Damn! och Rakiem Walker Project är husband på Marcus Samuelssons restaurang “Red Rooster” i New York.

Recensioner av föreställningen “En droppe midnatt”:
Betyg 4 av 5 “När Jason Timbuktu Diakité tar sin familjebiografi” En droppe midnatt” till scenen blir det väldigt väldigt bra.” – Aftonbladet
Betyg 4 av 5 “Att dessutom få in så mycket innehåll med hög kvalitet på 90 minuter är ofattbart.” – Expressen

”Jason Timbuktu Diakité är ett sceniskt proffs och hans berättelse om hur han söker sitt ursprung i ett segregerat USA är angelägen och viktig.” – Svenska Dagbladet

”Budskapet i Timbuktus föreställning landar rakt i hjärtat” – Sydsvenskan “…en naken uppriktighet och ett allvar som verkligen inger respekt.”– Norra Skåne

På Scen:
Jason “Timbuktu” Diakité
Erik Hjärpe – Piano
Rakiem Walker – Saxofon & sång
Gloria “Gloria Ryann” Burns – Sång
Gilbert “Gil XL” Defay – Trumpet
Joel “Joey D Keyz” Desroches – Keyboard
Donald “D.R. King” King – Sång
Leroy “Lefty” Thompson – Trummor

Övriga medverkande:
Regissör: Farnaz Arbabi
Kompositör: Erik Hjärpe
Dramaturgi: Eva-Maria Dahlin och till engelska: Jonathan McCrory
Scenografi: Jenny Kronberg
Animation: David Giese

Föreställningen är på engelska.

Information om flytten:
Föreställningen är flyttad till den 3 december 2022. Håll i din biljett! Redan köpta biljetter är fortfarande giltiga till det nya datumet och behöver inte bytas. Vänligen kontakta info@lifeline.se för eventuella biljettfrågor.