Hjälp mig inte – En mörk vårdcentralskomedi

More Info

BOKA BILJETTER

More Info

BOKA BILJETTER

Datum

31 oktober 2022
Expired!

Tid

19:00

Evenemanget är avslutat.

Den 31 oktober 2022 kommer William Spetz till Salgthuset i Malmö med sin nya pjäs Hjälp mig inte. Det är ett rappt och tragikomiskt drama med stark igenkänningsfaktor om en patient och en allmänläkare som under en fredagskväll tvingas bekanta sig med varandra på en vårdcentral. Med sig på scen har William Klungan-skådespelaren Sven Björklund.

Hjälp mig inte inleds med att patienten Marcus (William Spetz) söker sig till vårdcentralen i hopp om att trappa ner på sin antidepressiva medicin. I undersökningsrummet möter han den något splittrade allmänläkaren Lennart (Sven Björklund) som snabbt motsätter sig Marcus önskan. När läkartiden plötsligt urartar i en bisarr, komisk och komplicerad afterwork så tar den påstådda festen snart oväntade vändningar.

Hjälp mig inte är William Spetz första egenskrivna pjäs sedan den kritikerrosade föreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? från 2016. Manuset är fiktivt men berättelsen är inspirerad av personliga erfarenheter från honom själv och hans närmsta vänner.

– Det har tagit mig nästan tre år att skriva Hjälp mig inte och det har varit det svåraste jag någonsin gjort, samtidigt som pjäsen har gett mig en oväntad frihet. När jag skriver en fiktiv berättelse så är det plötsligt möjligt att vara personligare och gå längre än när jag skrev en självbiografisk monolog. Det är konstigt men spännande. Och jag längtar ihjäl mig, säger William Spetz.

Med sig på scen har William skådespelaren Sven Björklund känd från humorgruppen Klungan. Sven och William har agerat tillsammans med varandra flera gånger förut, bland annat i tv-serien Filip och Mona och i radioteatern Bokbussen.

William Spetz har bland annat medverkat i tv-serierna Störst av allt, Andra Åket och Filip och Mona, som han också varit med och skrivit. 2016 gjorde han scendebut med den kritikerrosade enmansföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? och just nu medverkar han i pjäserna Liv Strömquist tänker på sig själv och Den yttersta minuten på Dramaten. Senare i år är William även aktuell i långfilmen Dag för dag.

Sven Björklund är skådespelare, komiker och författare och en av medlemmarna i humorgruppen Klungan. Sven har bland annat medverkat i radioprogrammen Mammas nya kille och Bokbussen, tv-serien Filip och Mona, långfilmen Sune vs Sune och musikalfilmen Krakel Spektakel. Under 2020 kunde han höras i julkalendern Knäckarbanketten i Sveriges Radio och som en av rösterna i den animerade filmen Pelle Svanslös. I höst är Sven, förutom Hjälp mig inte, även aktuell med föreställningen Rann heter egentligen något annat på Uppsala Stadsteater.

Regi & scenografi: Elin Hallberg
Mask & kostymdesign: Linda Gonzalves
Ljusdesign: Johan Sundén
Kompositör & ljuddesign: Andreas Grill

Information om flytten:
På grund av Covid-19 och de restriktioner som följer av pandemin, måste vi tyvärr flytta fram Hjälp mig inte – En mörk vårdcentralskomedi av William Spetz.

Nytt datum på Slagthuset: Måndag 31/10 19.00 2022

Hälsning från William Spetz:
Hej kära vänner.
Hoppas att ni mår bra. Jag är så djupt ledsen över att behöva meddela att pandemi och restriktioner tvingar oss att flytta fram premiären av “Hjälp mig inte”. Jag ber verkligen om ursäkt för att det blir såhär nu. Vi ställer inte in, vi får bara vänta lite till. Jag är så tacksam till alla er som bokat biljetter, ni anar inte, och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni fortfarande kan och vill komma.

Längtar tills vi ses!

Kram,
William